And under this link there is our hiking video: Kramerspitz Hiking

 

Here you can find the pictures of the trip: Kramerspitz pics © Priit Raid 

Laitetaanpa tänne heti tuoreeltaan uusi video- ja kuvapäivitys viime perjantaisesta vaellusreissusta. Lämpöaalto käväisi täällä Keski-Euroopassa ja päätimme poikien kanssa lähteä jälleen vuoria valloittamaan. Otimme perjantaina aamulla junan ja suunnaksi Garmisch-Partenkircheniin. Lämpötila oli +30:n paikkeilla joten kylmä ei päässyt tulemaan.

Vuoreksi valitsimme Kramerspitz:n, joka sijaitsee aivan Garmisch-Partenkirchenin kupeessa. Kylän toisella puolella kohoaa puolestaan Zugspitze, joka on Saksan korkein huippu. Kramerspitzellä on korkeutta 1981 metriä ja lähtötaso on 700 metrissä.

Reitti oli paikoin mukavan haastava ja hikoilua lisäsi paahtava auringonpaiste. Nousuun meni aikaa noin neljä ja puoli tuntia, jonka jälkeen pidimme lounastauon huipulla upeissa maisemissa. Tulimme alas vähän pidempää reittiä, joka ei laskeutunut ihan suoraan kylään, joten alhaalla olimme vasta illansuussa. Asemalta haimme vielä muutamat matkaoluet ja sitten lähdimme kotimatkalle. Vaelluksen jälkeinen väsymys ja rentous tuo mukanaan aivan mahtavan fiiliksen, joka on jopa pikkuisen koukuttavaa. Seuraavaa vuorta odotellessa...

-Antti-